19 Οκτ 2020

ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ

Το ταξίδι μας στην αρχαία ελληνική ποίηση ξεκινά… Οι συστάσεις περιττές, όταν πρόκειται για έναν ποιητή που άφησε βαθιά το στίγμα του όχι μόνο στον ελληνικό αλλά και στον δυτικό πολιτισμό.

Οι μαθητές/τριες της Α' και της Β' τάξης του Γυμνασίου μας ξεφυλλίζουν τις σελίδες της ομηρικής αφήγησης. Ιστορίες θρύλων και μύθων, που μας γοήτευσαν και αποτελούν ένα λαμπρό δείγμα της αρχαιοελληνικής παράδοσης. Η Ιλιάδα κι η Οδύσσεια ενός ραψωδού που αποτυπώνει τον κόσμο της ανθρώπινης προϊστορίας, όπως τον μυκηναϊκό, πλαισιωμένο με λόγο ποιητικό, εμπνέοντας μελλοντικούς συγγραφείς, Έλληνες και ξένους.

Ένας τέτοιος σύγχρονος δημιουργός της τέχνης του λόγου, όπως ο Μιχάλης Γκανάς, ξαναγράφει με έναν δικό του τρόπο την Οδύσσεια και την Ιλιάδα και εντυπωσιάζει με τον ζωντανό και περιγραφικό του λόγο τους μαθητές μας. Ανοίγουν, έτσι, έναν δημιουργικό διάλογο με τους ήρωες των επών, αλλά και με τους ίδιους τους συγγραφείς που συνεχίζουν να τέρπουν και συνάμα, να καλλιεργούν το ήθος και τη γλώσσα των νέων, ως μια ηλιαχτίδα γνώσης και διδαχής.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες